Slimline 

  Ökar mattans livslängd och förhindrar att kanterna fransas upp.

Vi syr ett smalt band runt om mattans kant.

Langettering av textilmatta:
Langettering innebär att vi syr mattans kant med ett slitstarkt garn. Langetteringen ökar mattans livslängd och förhindrar att kanterna fransas upp.

 
Impregnering av textilmatta:

Impregnering är en smutsskyddsbehandling som underlättar rengöringen av mattan i händelse av att någon råkar spilla kaffe, vin eller något annat som kan i vanliga fall vara svårt att ta bort.

 


Tillkap av avpassade mattor:
Vi kapar till din textilmatta i önskat mått oavsett vald form. Självklart langetterar vi också den utskurna matta om så önskas. Kom med din egen idé om hur du vill att din matta ska se ut.

 Mattläggning i trappa:
Mattan läggs som en löpare i mitten av trappan med stänger i mässing eller kromade. Vi kan även klä in hela trappen i matta, men då limmas mattan utan stänger.

Läggning på filt & list:
Vid tillfällen då man vill behålla det underliggande golvet utan att göra någon åverkan på det lägger vi heltäckande mattor med filt & list vilket innebär att man spänner upp textilmatta på spiklister längst väggarna. Under textilmattan lägger vi en filtmatta. Detta gör att mattan håller längre och det ger en högre komfort.

Läggning på gummifilt:
Gummifilten används då man vill öka ljudisoleringen. Gummifilten ger även ett mjukare och ett behagligt golv. Filten limmas direkt på golvet och mattan limmas på filten.